Har du ikke et login til My Langley? Opret en konto
Glemt password? send mig mit password

Har du ikke et login til My Langley? Opret en konto

33 91 70 00

Christine Åkerblom - Valmorel

Nu har våren verkligen kommit till Valmorel på riktigt =) Ända sedan i onsdags eftermiddag har vi haft konstant solsken och dessutom riktigt varmt! =))
Själv har jag förutom skidåkning och diverse annat arbete passat på att investera i en ny hjälm, så nu känner jag mig extra säker i backen. Se bilder nedan..Min nya hjälm

Sen är det ju fantastiskt när man kan sitta och slipa på brännan i liften.. B-)
Solar lite i liften..

Trier hade i vanlig ordning en picnic, här jobbar Linda och Michael för fullt..
Linda och Michael

Själv var ställde jag villigt upp som hjälp med att både gräva och duka upp bordet.. Inte så svårövertalad när solen skiner och man får fördelen att jobba i linne i nära nog högsommarvärme.. ;) Här poserar jag och Linda från Trier, det enda som fattas är väl solbrännan..
Linda och jag

I det varma vädret och på så hög höjd (ca 1900 möh) är det naturligtvis viktigt att hålla upp vätskebalansen, därför har vi också dukat upp en ordentlig snöbar som vi flitigt fick fylla på..Snöbar

Dagen till ära fick vi dessutom besök av några lokala vänner från restaurangen Jimbo Lolo; Tess och hennes kollega J-P förärade oss med en kort men trevlig visit. J-P fick jag dock inte med på bild, men Tess var snäll och ställde upp.
Tess, Michael och jag

Idag har det varit skidåkning för hela slanten, tack vare det vackra vädret vart snön närmast byn lite väl blöt och tungarbetad, men då är det fint att det finns en hel kilometer rakt upp som är full med fina pister, så dit bar det av för att åka idag.
Framför mig i liften var ingen annan än Triers Linda, som gärna ställer upp på bild när Langley ber!
Linda i liften

Lite längre ner sen var det paus, och dags för kort, men tyvärr var det alltför ljust för att jag skulle kunna hålla ögonen öppna...
Paus i backen..

Det var allt för den här gången, på snart återseende!

/Christine

Det var ett tag sen sist...först hade jag mycket att göra, och sen har det ju varit sådant fantastiskt väder att jag inte kunnat med att sitta inne och vänta på att mitt 33kbps-modem ska orka ladda upp mina bilder.. Men vilka bilder sen! =))

I Saint François Longchamp, ett område som sitter ihop med Valmorel, och till sin fördel har att det allt som oftast bjuder på eftermiddagssol där finns vid toppen av Lune Bleue en restaurang som heter Alpage. De har ett något invecklat system vid beställningen, vilket inte alltför sällan leder till att de snurrar till det med betalningar och vad man faktiskt får ut och så vidare, men det är det värt. Förutom panoramautsikt i två plan, så har de en enorm terass som nästan tillräckligt ofta fullkomligt badar i sol! =))
Beställ en varm choklad med vispgrädde, och du får in...

Vispgrädde med varm choklad..Vispgrädde med varm choklad..

Sen har de smarriga crêpes också, som även om du tar en crêpes med socker, serveras med en ansenlig mängd grädde...Socker-crêpe, med grädde..

På vägen hem hade det börjat spricka upp, och utsikten var magnifik!
Utsikt mot Massif de la Lauzière och Grand Pic (2829 möh) precis som molnen skingras..Molnen skingras kring Massif de la Lauzière

Molnen lättar kring Massif de la Lauzière

Förutom att åka skidor och äta grädde finns det naturligtvis en hel del annat att göra här. Vår egen Langley-värd från 2007 - Jenny - var och hälsade på oss här, och vi enades om att som "after after ski" var några vändor på stjärtlapp på sin plats!

Langley 09 och Langley 07

En kollega från en dansk reseoperatör passade veckan till ära på att införskaffa ett par tvätt-äkta after ski boots. Diggi-loo diggi-ley är allt jag säger...

Gyllene skor

Två årsmodeller Langley, den tidigare till vänster, och den nuvarande till höger

Jenny och Christine

Valmorel bjuder trots sin storlek på många bra restauranger, av vilka de flesta serverar diverse savoyardiska specialiteter som fondue, raclette, tartiflette m.m. Tröttnar man på det typiskt franska köket och vill ha något helt annat rekommenderas Jimbo Lolo!
De har riktigt fina MargaritasMargarita

Mer Margaritas

La Plancha, diverse tapas på ett träfat i form av en gitarr..

La Plancha

Ännu en La Plancha

Tacos och burritos finns naturligtvis också på menyn

Tacos och burritos

Förutom detta har de också fajitas, lite olika grillrätter, och en hel del annat typiskt mexikanskt. Jag jobbar på att ta mig igenom hela menyn.. Dessutom har de helt underbara efterrätter!
Crêpe Jimbo Lolo; banan, choklad, mandel, grädde och kiwi =))Crêpe Jimbo Lolo

Med andra ord en riktig höjdarmeny! =)) Jag var "ganska" nöjd som fick äta här två dagar på rad, men sedan dess har jag lugnat mig lite med efterrätterna. Det är ju kul om släkt och vänner känner igen en när man kommer hem.. Dessutom är det bra om skidkläderna passar säsongen ut..

Det ska inte dröja lika länge till nästa uppdatering, och då kommer det lite annat än bara mat också... ;)
Tills nästa gång, sköt om er!
/Christine

1, 2, 3.