Har du ikke et login til My Langley? Opret en konto
Glemt password? send mig mit password

Har du ikke et login til My Langley? Opret en konto

33 91 70 00

Marthina Storm - Tignes

Ny vecka har startat här i Tignes. Ofta är väl tanken att man ska tänka framåt, följa ljuset osv. Dock bryter jag mönstret denna gången. Ohhh så jag tänker bakåt. Inte bakåtsträvande men bakåt. Ni förstår, jag råkade svänga in i parken för någon månad sen och kände att "Marthina, du ska grabba innan du lämnar Tignes!". Okej, mitt löfte var att klara det innan februari var över, men mitt hopp har sakta men säkert minskat då det inte har blivit så mycket park.. men.. Förra veckan svängde jag in i parken igen för att känna lite på hoppen och från ingenstans så tog jag tag i brädan. Jag grabbade. Tror ingen missade att jag gjorde det heller då armarna snart var i luften och lyckotjutet kom.

Bästa dagen hittills tog inte slut där... Har under säsongens gång gärna velat prova åka off pist men aldrig testat. Jag och kompanjonerna bestämde oss dagen till ära för att ta oss ner till hotellet via off pisten. Inte direkt puder nu då vi inte har fått något dump på ett tag men ändå off pist.

Jag checkade av två saker på en dag. Nu är jag redo att lämna Tignes.. Eller nej, måste ju toppa formen inför nästa års X games!

Ha det bra!

Det bara spritter i kroppen på mig. Vaknade i morse och hade bestämt att det skulle bli åkning denna söndag. Innan receptionen hann stänga hade jag fått höra ett flertal gånger att var isande kallt och blåst uppe på berget. Kanske inte ultimata väderförhållanden men har man lovat så har man. Höll på att smälta innan jag ens gett mig ut, påbylsad som man var!!! Inget skulle stoppa damen!

Sing Hallelujah! Det var helt underbart ju! Solen sken, någon liten skidåkare här och där och pisterna var inte uppkörda det minsta.. Okej, jag kan erkänna att ansiktet höll på att förfrysas några gånger men efter en kort paus så var man på gång igen.

Ner mot härliga Spar för lite näringsintag innan jobbet och dra mig baklänges.. Ni vet den där känslan man får en gång varje år. The moment då man känner att "Joo, nu känner jag att våren är i luften". Den hade jag där jag gick. Man kan ju tycka att det kan se lite löjligt ut att gå runt och le för sig själv, men denna gången bjuder jag på det. Jag njöt hela vägen till, och från, Spar trots att både mina lår och vader skrek efter åkningen.

Som grädde på moset kommer en gäst in med ett leende från ena örat till det andra och säger: "Tignes is better than Chamonix". Tror bestämt den kära gästen har haft en bra första skiddag!

Många som har jobbat i alperna tidigare påpekar om och om igen hur ofattbart underbart det blir när våren väl kommer. Efter i dag kan jag knappt bärga mig. Våren, jag är redo!!!

Foto: Malin Alsved

Foto: Malin Alsved

Foto: Malin Alsved

Hälsn. Marthina

1, 2, 3, 4.