2 Voksen

Ski Around Chile - Tof Henry Edition

Cajon del Maipo ligger i de imponerade anderna Cordillera, några få kilometer från Santiago. Vill du fly från stadens brus kommer du att älska denna magiska plats. PÅ botten av vulkanen San José, hittar du denna typiska by med en riktigt trevlig atmosfär. Här hittar du flera vackra förbindelser i dalen som resulterar i flera häftiga möjligheter för ski touring. 

Vem är Tof Henry?

Född och uppvuxen i Chamonix har han upptäckt det mesta som bergen runt staden har att erbjuda. Han är vinter efter vinter den första att lägga upp spåren för många av Chamonixs mest populära offpist-åk. Under många år har Tof byggt upp sitt namn och är i dag inte bara respekterad och välkänd i Chamonix, utan i stora delar av skidåkarvärlden.

Tof har genom åren vunnit flera utmärkelser, bland annat i kategorin ”bästa linje” för sitt åk på Mallory i Daniel Rönnbäcks film Born in Chamonix på Powder Awards-eventet i Breckenridge i USA.

INNEHÅLL
 • 6 dagars offpiståkning med guide (Tof Henry)
 • 6 - 8 personer
 • Liftkort inkluderat
 • Transfer och flyg ingår i resans pris 
 • Boende ingår i resans pris 
 • Frukost och tre-rätters middag (6 dagar) 
 • Turistskatt € 1-2 per natt och person, betalas vid utcheckning

Programupplägg - SKI AROUND chile

Dag 1: Under första dagen får du chans att vänja dig vid kommande förutsättningarna och ta några vackra lines som finns tillgängliga. Den här agen kontrolleras även lavinutrustning och ni genomgår även en säkerhetskurs för lavinfara. 

Dag 2: Under dag två går ni djupare i samma dal och nämre berget El morado. Beroende på snöförhållandena kan ni sluta upp i två olika dalar under åket ner, touringen är på 800 meter och tar omkring 3 timmar. 

Dag 3: Under dag tre befinner ni er i vid Embalse yeso, en annan dal med ett fantastiskt vackert landskap och som är helt omringad av laguner. Här finns det möjlighet att åka skidor på vattnet och dagen avslutas med en skön värme. 

Dag 4: Efter några dagar med att lära känna dalarna, åkningen och de förhållandena har det blivit dags att bestiga Cerro El Morados södra topp på 4 600 meter. Här möts ni inte bara av helt fantastiska vyer utan även ett helt fantastiskt ''face'' åk. 

Dag 5: Rundtur på botten av Vulkanen Sant Rosé

Dag 6:  Sista dagen har et blivit dags för Couloir puta balcon, en smal och tight couloir som ger dig ett riktigt bra sista-åk i Anderna. 

 

ATT TÄNKA PÅ

 • Denna resa är riktad mot alpina skidåkare
 • Resan är inte en offpistkurs. Du måste redan innan avresa vara en duktig offpiståkare som bemästrar alla skidförhållanden såsom puder, skare och vindpackad snö. Detta är viktigt för att gruppen ska kunna hålla en jämn nivå på skidåkningen.
 • Liftkort ingår i resans pris
 • Om du har stighudar så är det bra om du tar med dig dessa. Om du inte har denna utrustning så går det att hyra detta på plats.
 • Bergsguide ingår i priset under veckans alla sex åkdagar
 • Gruppstorleken varierar mellan 6-8 personer
 • Resan kräver att du har en god fysik
 • Vår bergsguide kommer göra en säkerhetsgenomgång men du ska veta hur ett lavinkitt fung
Obligatorisk skidutrustning

  Breda skidor anpassade för offpist-åkning
  Pjäxor
  Stavar
  Skidryggsäck

Säkerhetsutrustning

Eftersom du redan är en off-pist-åkare räknar vi med att du har egen säkerhetsutrustning som lavinsändare, spade och sond. Skulle det vara något du saknar kan detta hyras i Cajon Del Maipo eller i vissa fall lånas av guiden på plats.

Övrigt/checklista

  Stighudar i bra skick, anpassade till skidorna
  Fleeceplagg
  Pannlampa
  Stegjärn
  Isyxa
  Sele
  Badkläder
  Smala handskar
  Varma handskar
  Balaclava 
  Förstärkningsplagg, dunjacka eller liknande
  Underställ
  Första hjälpen låda 
  Överlevnadsfilt 
  Vattenflaska
  Hatt/Keps
  Solglasögon 
  Hjälm
  Sockor
  Vattenflaska
  Glasögon/Linser
  Goggles
  Solkräm/solstift
  Kamera/film/batterier