2 Voksen

Ski Around St Anton

Ski Around St Anton startade 2013 som en vidarutveckling av vår mycket populära Ski Around Chamonix-tur. Målet med veckan är att få åka så mycket offpist som möjligt tillsammans med vår bergsguide. Guiden har en minibuss till sitt förfogande och kör dig dit snön är som bäst för stunden. Så om du älskar offpist-åkning och vill uppleva bergen kring St Anton på ”rätt” sätt är detta helt klart turen för dig!

Områden

Väder och vind bestämmer när vi gör vad. Med basen i St Anton kommer vi att nå områden som Lech, Zürs, Sonnenkopf, Gaschurn, Montafon, Ischgl/Samnaun och Kappl. Vi kommer även kunna ta oss till skidåkningen nära Innsbruck.

Skogsåkningen i St Anton/Stuben-området är legendarisk och svårslagen. Sonnenkopf är en klar favorit, med skön åkning på stora ytor som är lätt att nå på båda sidorna. I Gaschurn och Montafon är vi på Hemingways favoritskidorter, små fina ställen med smart dragna liftar och många bra ytor.

”Gruben” ovanför Innsbruck är en speciell skidort. Där kan du köra finpuder med utsikt över stan och afterskin håller lite högre klass än på en vanlig skidort, vilket är en upplevelse i sig.

Veckoplan Ski Around St Anton

Utresa sker till Innsbruck och därifrån sker transfer med buss till St Anton am Arlberg. Väl framme i St Anton bor vi på det gemytliga Villa Resi som är beläget i centrala St Anton. Du delar dubbelrum med de andra i gruppen. I resan ingår frukost som serveras i hotellets restaurang.

Vi öppnar veckan med ett informationsmöte där vår bergsguide redogör för de rådande snöförhållandena i regionen. Samtidigt passar han på att hålla en säkerhetsgenomgång med uppfräschning i handhavande av lavinutrustning. Härifrån blir vårt fokus lagt på skidåkningen.
Bergsguiden leder gruppens åkning under veckan och väljer varje dag det område som för tillfället bjuder på bästa möjliga åkning utifrån gruppens nivå och önskemål. Vi kan inte på förhand säga exakt vart du kommer åka på dagarna då det helt och hållet beror på snöförhållandena under veckan, men vår guide kommer göra sitt yttersta för att hitta så bra offpist som möjligt!

Vi åker skidor varje dag från söndag till och med fredag för att sedan återvända till Skandinavien på lördagen med samma resrutt som när vi kom ner.


Att tänka på

Vi rekommenderar att du är alpin skidåkare på denna resa. Är du telemark eller snowboardåkare är det viktigt att du tänker på att du utan problem bör kunna följa en grupp med alpina skidåkare.

Kostnad för liftkort, under hela veckan.

 Om du har stighudar så är det bra om du tar med dig dessa, om du åker snowboard så ta gärna med dig snöskor. Om du inte har denna utrustning så går det att hyra detta på plats.

 Bergsguide ingår i priset under veckans alla 6 åkdagar.

Vår bergsguide kommer göra en säkerhetsgenomgång men du ska veta hur ett lavinkitt      fungerar.

 Transport varje dag ingår i resans pris.

 Gruppstorleken varierar mellan 5-6 personer per guide. Som mest är det 10-12 personer med 2 bergsguider som åker tillsammans.

 Du bor på Villa Resi i St Anton och Frukost ingår.

 Resan är inte en offpistkurs. Du måste redan innan avresa vara en duktig off-piståkare som bemästrar alla skidförhållanden såsom puder, skare, kartong etc. Detta är viktigt för att gruppen ska kunna hålla en jämn nivå på skidåkningen.

Packlista

Obligatorisk skidutrustning

  Breda skidor anpassade för offpist-åkning
  Pjäxor
  Stavar
  Skidryggsäck

Säkerhetsutrustning

Eftersom du redan är en off-pist-åkare räknar vi med att du har egen säkerhetsutrustning som lavinsändare, spade och sond. Skulle det vara något du saknar kan detta hyras i St Anton eller i vissa fall lånas av guiden på plats.

Övrigt/checklista

  Stighudar i bra skick, anpassade till skidorna
  Fleeceplagg
  Förstärkningsplagg, dunväst eller liknande
  Underställ
  Handskar
  Mössa/ev. solhatt
  Sockor
  Vattenflaska
  Solglasögon
  Glasögon/Linser
  Goggles
  Solkräm/solstift
  Kamera/film/batterier

Hyra utrustning?

Vill du hyra utrustning så får du 10% rabatt på RENT A PLAGG när du reser med oss.
Rabattkoden kan du se när du loggar in på My Langley efter att du har bokat din resa. 
Läs mer om hur det fungerar och deras utbud här: rentaplagg.se

"Behöver du ett par kängor, en skaljacka eller lavinutrustning? Vi hyr ut kläder och utrustning för vandrings- och skidresor från välkända märken. På vår hemsida kan du boka allt från enstaka produkter till hela paket för din resa. Vi hjälper gärna till med tips och råd kring vad just du behöver för en angenäm upplevelse. Boka via vår hemsida - Vi skickar produkterna till dig - Res, upplev, njut - När du kommer hem skickar du tillbaka produkterna till oss - Enkelt, praktiskt och ekonomiskt!" -RENT A PLAGG

Karta kommer inom kort.

Skikjøringen

Med St. Anton som utgangspunkt har vi tilgang til mange steder med gode muligheter til fantastisk skikjøring. Nøkkelordet er offpist, og avhengig av været og gruppens nivå kommer skikjøringen variere mellom alt fra store åpne flater, til skog og couloirkjøring litt mer teknisk karakter.

Har det ikke snødd på en stund, går gruppen kanskje en topptur på skifeller. Alt for at din skiuke skal inneholde så mye og så god kjøring som mulig.

Kjappe fakta

Skikjøring

6 dagers offpist-kjøring med guide
 Du må være en svært god skikjører
• Du må vite hvordan lavineutstyr fungerer
• Heiskort inngår ikke
 Transport hver dag inngår

Bosted & Mat

• Bosted på Villa Resi i St Anton
• Vi deler på dobbeltrom
• Frokost inngår

Prisinformasjon

• Ski Around St. Anton går uke 5 (30/1) 2016
 Prisen inkluderer: Fly, bosted, transport, fjellguide & frokost
Pris for uken: 
14 995 SEK

Andre reiser