2 Voksen

Champoluc - Liten och mysig by med familjär atmosfär

Den mysiga italienska alpbyn Champoluc ligger i den vackra Aosta-dalen. Här möts du av en genuin och familjär stämning där du finner den italienska kulturen i människorna, maten och i den vackra arkitekturen. Byn ligger på 1560 meter över havet vilket är relativt högt i Alperna, detta ger dig goda förutsättningar till soliga dagar och bra snöförhållanden. Skidsystemet delas med Alagna Valessia och Gressoney, vilket erbjuder varierad åkning som ger plats för många sköna åk. 

Mysig och traditionell by med familjär stämning 

I Champoluc får  du uppleva den riktiga italienska atmosfären. Här möts du av en familjär stämning som ger dig den italienska kulturen i både maten, människorna och i arkitekturen. Här hittar du inga betonghus utan endast traditionella trä-och stenhus längst hela byn. Champoluc erbjuder dig flera mysiga små barer och restauranger där maten lagas från grunden, med goda lokala råvaror. Är du en riktig livsnjutare och söker en gemytlig by med god mat och stämning, är denna destination defintivt något för dig. 

Skidåkningen 

Champoluc erbjuder långa och breda pister som ger dig skön skidåkning under semestern. Här finner du många breda röda pister, men även sköna blåa och svarta. I skidsystemet är det glest i backarna om man jämför med många andra orter, vilket ger dig mycket utrymme till att njuta i pisten. Utöver härlig piståkning erbjuder skidsystem dig möjlighet till lättillgänglig offpist om du är en av de som söker fler utmaningar. 

Varför Champoluc?

tick-blueMysig och genuin italiensk by 

tick-blueTraditionella restauranger och barer

tick-blueSkön och varierad skidåkning

Skidfakta / Info

Högsta åkhöjd: 3 260 meter
Champoluc 1 560 meter
Transfertid: ca 1,5 h
Antal liftar 35

Förboka en guide!

Få en riktig upplevelse i eller utanför pisten tillsammans med en erfaren guide.

Läs mer och förboka din guide här. 

Liftkort i Champoluc

Monte Rosa Freeride: Inkluderet i rejsen. Detta liftkort gäller i hela Monte Rosa skidsystem (Alagna Valsesia, Alpe di Mera, Antagnod, Brusson, Champoluc, Champorcher, Gressoney).

Priser liftkort
Champoluc, 6 dagar Inkluderat
   

Priserna gäller för vintern 2024/2025.

Pistkarta Champoluc

Ladda ner pistkartan som pdf

Boende i Champoluc

Hotell Petit Tournalin ger dig en varm och härlig atmosfär. Här erbjuds du en vällagad italiensk 4-rätters meny varje kväll och får även tillgång till en avslappnad spaavdelning. 

På hotell Le Rocher bor du i moderna rum och har tillgång till flera sällskapsytor. Efter en dag i skidbacken har du även tillgång till hotellets avslappnande spaavdelning.