2 Voksen

Korsika - Res till skönhetens ö i medelhavet 

I Medelhavet, utanför norra Italiens kust och halvvägs mellan Italien och Frankrike, ligger den franska ön Korsika. Ett vackert och unikt resmål med spektakulär natur. Solen skiner, havet och stränderna är underbara. Dessutom finns allt du kan önska i form av äventyr och aktiviteter i den häftiga naturen.

Korsika är en fantastisk mix av vackra stränder och mysiga torg i byar och städer. Här kastas boulekloten av lokalbefolkningen, och frågar du artigt får du säkert vara med på en match! Korsika upplevs sällan turistigt utan genuint och påtagligt äkta.

På den nordvästra sidan finns många små badvikar som kantas av fascinerande klippformationer. Här hittar du den lilla staden Ile Rousse och Langley Resort Napoleon Bonaparte, ett unikt sekelgammalt slott med rik historia. Här har du den perfekta utgångspunkten för att utforska Korsikas alla sevärdheter. En kort resa därifrån ligger den charmiga hamnstaden Calvi, med sitt historiska citadell, sina många restauranger och den fina marinan. Här kan du bo nära vimlet, men ändå lugnt på Hotel Mediterranée

Den som söker imponerande utsikter, spännande upplevelser och charmiga byar blir inte besviken på Korsika.

Temarejser på Korsika

På Korsika findes historie, kultur og spetakulære udsigter. 

Her holder vi et lidt højere tempo end på de almindelige vandringsuger til Korsika. Men omgivelserne er selvfølgelig stadig den samme herlige ø. 

Hoteller på Korsika

LANGLEY RESORT NAPOLEON BONAPARTE

Ile Rousse, Korsika

På listen over Frankrigs nationale kulturarv finder I det lyserøde slot Napolèon Bonaparte. Med udsigt over havet i kystområdet Ile Rousse på den nordvestlige del af Korsika. Hotellet, der ligger i en lille by, er en eventyrlig base for jeres ferie, hvor I er nær stranden, torvet og en kort gåtur fra byens ikoniske fyr. På hotelles område er der adgang til pool, tennisbane, børneklub, restaurant samt en hyggelig poolbar. 
Værelserne er rummelige og indrettet i en klassisk og moderne stil. 

Læs mere her >>

Hotel Méditerranée

Calvi, Korsika

Hotel Méditerranée var vores første kærlighed på Korsika og kærligheden til dette lille byhotel består. Det ligger nær gågaderne i Calvi, så du er tæt på byens pulserende byliv, men stadig langt nok væk til at kunne have en hyggelig aften på hotellet.

Læs mere her >>

Hotel Mariana

Calvi, Korsika

Et godt hotel med god standard - beliggende ovenfor Calvis centrum med lækker udsigt over Calvibugten.

Læs mere her >>