2 Voksen

Korsika - Res till skönhetens ö i medelhavet 

I Medelhavet, utanför norra Italiens kust och halvvägs mellan Italien och Frankrike, ligger den franska ön Korsika. Ett vackert och unikt resmål med spektakulär natur. Solen skiner, havet och stränderna är underbara. Dessutom finns allt du kan önska i form av äventyr och aktiviteter i den häftiga naturen.

Korsika är en fantastisk mix av vackra stränder och mysiga torg i byar och städer. Här kastas boulekloten av lokalbefolkningen, och frågar du artigt får du säkert vara med på en match! Korsika upplevs sällan turistigt utan genuint och påtagligt äkta.

På den nordvästra sidan finns många små badvikar som kantas av fascinerande klippformationer. Här hittar du den lilla staden Ile Rousse och Langley Resort Napoleon Bonaparte, ett unikt sekelgammalt slott med rik historia. Här har du den perfekta utgångspunkten för att utforska Korsikas alla sevärdheter. En kort resa därifrån ligger den charmiga hamnstaden Calvi, med sitt historiska citadell, sina många restauranger och den fina marinan. Här kan du bo nära vimlet, men ändå lugnt på Hotel Mediterranée

Den som söker imponerande utsikter, spännande upplevelser och charmiga byar blir inte besviken på Korsika.

Temareiser på Korsika

På Korsika finner du historie, kultur, spektakulære utsyn, samtidig som artsmangfoldet i flora og fauna er mildt sagt overveldende. 

Vandretur-uke med fokus på mer utfordrende ruter, men minst like fabelaktige naturomgivelser. I løpet av uken kommer vi blant annet til å bestige Korsikas ”tak”, Monte Cinto, som ligger hele 2710 meter over havet.

Hotell på Korsika

LANGLEY RESORT NAPOLEON BONAPARTE

Ile Rousse, Korsika

Et flott feriested i en slottsbygning med en egen hage. Hotellet ligger 100 meter fra stranden og torget, midt i hjertet av Ille Rousse, og er det perfekte utgangspunktet for å utforske Korsika. I området er det et svømmebasseng med bassengbar, restaurant, barneklubb og tennis og boulebane.

Les mer her >>

Hotel Méditerranée

Calvi, Korsika

Hotel Méditerranée var vår første forelskelse på Korsika, og kjærligheten til dette lille byhotellet består. Det ligger nær gågatene i Calvi, så du har kort vei til byens puls, men du kan også ha en fredelig kveld på hotellet.

Les mer her >>

Hotel Mariana

Calvi, Korsika

Et hotell med god standard beliggende på en høyde ovenfor Calvis sentrum, med vakker utsikt over Calvibukten.

Les mer her >>